• Alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Sajnos az elmúlt két napban erős alhasi fájdalmakkal küzdök, ami az első napon kisugárzott a derekamra. Fájdalomat néha bélgörcsök is kísérik, de pontosan nem tudom megállapítani a fájdalom pontos helyét. Érzéseim szerint mind jobb mind bal oldalon jelentkező fájdalomról van szó, ami sem ülő, sem fekvő, sem álló helyzetben nem csillapodik. Tegnap még úsztam is, de ott kevésbé volt intenzív a fájdalom. Szeretném kérni javaslatát, hogy milyen vizsgálatokat kérjek a háziorvosomtól. A fájdalomra eddig még nem vettem be gyógyszert, de az éjszakám igen kellemetlenül telt, mivel semmilyen pozíció nem használt, ami egy menstruációs görcs enyhítésénél be szokott válni. Előre is köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait nőgyógyászati, urológiai és gyomor-bélrendszeri okok
        magyarázhatják. Ennek megfelelően első körben vizelet és
        vérvizsgálatot, hasi UH-t javasolnák. Ha a vizelet negatív, az
        urológiai tényezők kevésbé valószínűek. Egy nőgyógyászati fizikális-
        és ultrahang- vizsgálat kizárhatja az idevágó kórképeket. Ha se
        nőgyógyászati, se urológiai ok nem igazolódik, gyomor-bélpanasz is
        lehet. Ez esetben először is székletrendezés (enyhe hashajtás) a
        teendő, ha a panasz nem szünik, széklettenyésztés, majd endoszkópos
        vizsgálat jön szóba.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 22:45:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: