• Mit tegyek.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr nö,dr úr.Az én problémám,hogy évek óta reggeli székelésnél meg marad a székelési inger és a kiüritlenség érzése.és nagyon hirtelen fellépö alhsi fájdalmaim vannak ami olyan érzést kelt hogy rögtön mennem kell wc-re.És nagyon viszked a végbelem és olyan mintha valami ficánkolna benne.Elnézést a kifejezésért.Amikor elkezdödtek a tünetek,jártam már mindenféle vizsgálaton de nem mutatott ki semmit.Azelött hasmenésem is volt de abból kigyógyultam.Volt olyan esetem hogy nagyon erös hasmenésem volt és 3 napig ittam sós vizet ettöl elmúlt minden baj csak annyira össze szükitette a gyomrom,hogy már nagyon fájt.Most 8 napja fokhagyma kapszulát szedem amitöl a hasmenésem elmúlt és mindenféle dolgok vannak a székletembe.De viszont az alhasi fájdalom az inger és a kiüritlenség érzés nem múlt el.Ebbe szeretnék segitséget kérni öntöl.Mit tegyek,hogy ezek is elmuljanak?Ha férgek vannak bennem,mennyi idö mire kiüzöm öket?Lehetséges hogy candida gomba is van a gyomromba? Élhetnek évekig ezek a férgek a gyomorban?Elnézést kérek van egy üzenet ezzel a cim szoval amit én irtam csak valami miatt kiléptett a gép és nem küldte el az elejét.Ami ez lenne.Válaszát elöre is köszönöm. 

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélviszketés témában

        Kedves Kérdező!

        A végbéltáji viszketést és a széklet-eltéréseket okozhatja parazita-fertőzés. Emiatt széklet-parazita vizsgálat és végbél-törlés vizsgálata indokolt, az eredménynek megfelelően lehet gyógyszeres kezelésben gondolkodni. A Canidica a bél normálflórájának alkotója, problémát csak akkor okozhat, ha a természetes egyensúly felborul és túlzott mértékben szaporodik el (ez a normális bélflóra helyreállításával rendeződhet). Ha a férgesség nem igazolódik, érdemes lehet vastagbél-tükrözést végeztetni, a szervi eltérés kizárására vagy megerősítésére.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 08:46:29; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: