• Esélyem van vastagbélrákra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő!

        Kb. 2 éve jelentkezett nálam az a probléma, hogy gyógyszer vagy gyógytea nélkül nem tudok elmenni wc-re. Mégcsak ingerem sincs. 1 hete műtöttek meg, eltávolították a bal oldali pajzsmirigyemet(nem toxikus többgöbös golyva miatt).4 évvel ezelőtt 3 hónap alatt 40 kg-ot fogytam Norbi módszerével, gyógyszerek nélkül. Súlyomat azóta is tartom (65 kg-172 cm magas).Orvosom szerint ez az akkor még túlműködő pajzsmirigy miatt ment ilyen gyorsan.

        Nagyon félek a vastagbélráktól, így eldöntöttem utána járok, mi van a háttérben. Táplálkozásom rostban gazdag(zabpehely, teljes kiőrlésű liszt, zöldség, gyümölcs, méz, édesítőszer). Semmilyen finomított cukrot és lisztet nem fogyasztok.

        Amit már kipróbáltam:mályvatea:2 filter naponta, reggelre eredményez székletet.Szűztea:2 filter naponta reggelre eredményez székletet, de nem minden esetben.Dulcolax drazsé, este 3 szem, reggel 1-szer tudok elmenni wc-re.Kutyabengekéreg tea, Darmol drazsé, Guttalax, szűztea-kapszula, lenmagpehely, Oxitarm semmit nem csinál.

        Az első két teát ha 2 hétig iszom, utána semmit nem csinál már, gondolom hozzászokik a szervezet.

        Tudna-e nekem valami gyógynövény-tartalmú szert/teát tanácsolni, amit még érdemes lenne kipróbálnom?Most 6 hétig itthon leszek és kész vagyok bármit kipróbálni.

        Illetve, ha meg szeretném találni ennek okát, hová forduljak?

        Állami úton vagy inkább magánrendelésre menjek? És egyáltalán milyen orvoshoz kell menni ezekkel a problémákkal?

        Nagyon várom válaszát, melyet előre is köszönök!

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező!

        Alkatilag is hajlamos lehet a székrekedésre, melyet a korábbi életmódi tényezők ronthattak, így alakulhatott ki a jelenlegi, csak segítséggel történő székelési habitus. Természetes szerek közül a szilvalekvár maradt még ki. Emellett a Mucofalk Orange készítmény használatát tudom javasolni, ez növeli a széklet mennyiségét és segíti a bélpassage-t. A különböző szerek használata mellett a megfelelő mennyiségű testmozgás is szükséges. A vastagbélrák megelőzésére a rendszeres vastagbéltükrözés, mint szűrővizsgálat alkalmas (de már elérhetőek széklet-enzim tesztek, melyek ismételt alkalmazása is jó érzékenységű lehet, ScheBo Tumor M2-PK izoenzim).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 08:50:35; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: