• Nehéz székletürítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot, Doktor nő/Úr! Az a problémám, hogy nehezen tudok "nagy" wc-zni. Sokszor van úgy, hogy erőlködnöm kell (kis korom óta van ez így.Most 19éves vagyok).Sajnos nem minden nap van székletürítésem.Idegen helyen meg azztán egyáltalán nem jelentkezik (ha még több napot vagyok idegen - akár családtagoknál - akkor sem megy)!Mit lehet tenni? A választ előrre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a székletürítés témában

        Kedves Kérdező!

        Ha nem minden nap van széklete, az nem feltétlenül kóros (heti 2 székürítésnél ritkább esetben beszélünk székrekedésről). A nehéz székelés ellen a széklet mennyiségének és víztartalmának fokozása (bő folyadék- és rostbevitellel), a bélmozgások elősegítésével (rendszeres testmozgással) lehet eredményt elérni. Székletlágyító és bélmotilitást serkentő szerek is segíthetnek ( Laevolac szirup, Mucofalk Orange).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 09:31:45; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: