• 11 hónapos kislány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom 11 hónapos.7 hónaposan nem fogadott el sem ételt sem folyadékot ekkor a gasztroenterológus tej ,tojás és gluténmentes diétát írt elő.Előtte sem kapott semmi ilyesmit, mert 2 gyermekem lisztérzékeny ezért 1 éves koráig eleve kizártam volna ezeket.Kaptunk Neocate tápszert,kb.1 hétig kicsit jobb volt ,de aztán megint nem akart elfogadni semmit.A doktornőnk az általam elmondott tünetek alapján/reggel ökrődés,csuklás,folyamatos hányinger,időnként bukás,és többször hányás/ refluxra gyanakszik.Ez irányban vizsgálatok nem történtek,csak vérvétel és vizeletvizsgálata volt.Sűrítenem kell a tápszerét, Motiliumot és Omeprazont kell neki adnom.Ezeket 2 hónapja kapja azóta súlya szépen gyarapszik bár az etetés továbbra is kínszenvedés. Kérdésem az lenne hogy ezek a gyógyszerek okozhatnak-e valamilyen károsodást a kicsinek ha huzamosabb ideig kell szednie.Egyik ismerősöm kislányának ugyanez a baja és annak a babának vesemedence tágulatot állapítottak meg.Ő meg van róla győződve hogy ezt a Motilium okozta.Nagyon megilyesztett.Ezért szeretném tudni hogy akár a májban vagy a vesében okozhatnak-e ezek a gyógyszerek valamilyen károsodást.A kislány 10160g,Motiliumot 5x2mg-ot Omeprazont 4x3mg-ot kell hogy szedjen.Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekreflux témában

        Kedves Kérdező!

        Az emlitett gyógyszerek szedése és a vesetágulat között nincs összefüggés.
        Rendszeres adásuk mellett azonban van szükség laboratoriumi kontroll
        vizsgálatokra, amit a gondozás során el kell végezni. Azt gondolom, ezt a gondozó orvosával kell megbeszélnie.

        Üdvözlettel: Dr. Nemes Éva, gyermekgyógyász-gasztroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 23:21:54; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: