• ??????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr! Tegnap este kolbászt sütöttem, tükörtojással.Véletlenül (hosszú lenne elmesélni hogyan) bekaptam egy karika kolbászt azon forrón. Felégette a számat, most hólyagos és a gyomromban is éreztem még több mint egy óráig egy ponton. Azóta nem tapasztaltam különösebb fájást, de aggódom mégis hogy valami bajt okozott. Egy barátnőm szerint az ilyentől ki is lyukadhat a gyomor. Kérem írja le előfordulhat e ilyesmi, és hogy szenvedhettem e el maradandó sérülést. Köszönettel: Evelin

        WEBBeteg szakértő válasza a forró falat témában

        Kedves Evelin!

        Átmeneti gyomornyálkahártya-károsodása lehet, de ez napokon belül gyógyul. Mire a gyomorba leér a falat elég jelentős mennyiségű nyállal és gyomornedvvel kerül kapcsolatba, így a hőhatás már nem érvénysül. A gyomor nyálkahártyája pár napon belül regenerálódik ilyenkor. A hólyagos szájra pedig érdemes torokfertőtlenítő tablettát vagy Corsodyl oldatot használni.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-02 22:35:06; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: