• Reflux tünetek erősödése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János Doktor Úr! Igen, egy éven át a dupla dózisú savcsökkentő terápia nem használt, most Rabyprex 20mg-ot szedek 2*1-et. Más probléma ki lett zárva, nem vagyok lisztérzékeny, pajzsmirigy is rendben volt, több vérvételem volt ezügyben. (Sportolok, egészségesen étkezem.) Ezért is fordultam a homeopátiához! Ráadásul most újra (1 gömb) fagyi nagyságú gombócot érzek a torkomban (mint 1 éve kezelés előtt)ami nagyon zavar! Ha kicsit is idegeskedem, azonnal begörcsöl a gyomrom mint régen(le kell feküdnöm csak úgy csillapodik sokára). 1 éve voltam tükrözésen, azt mondta az orvos 2 évente kell, majd jövőre menjek. Tükrözéskor az eredmény (1 éve):Oesophagus kp.tág.Zölddiónyi h. hernia.Fundus, corpus redőzete durva.Az antrum gyulladt.Pylorus kerek, a bulbus ép. Leszálló szár ép.Vél.Axialis h.hernia.Reflux oesophagitis.Gastritis chr. (Urea teszt pozitív volt, ismétléskor a gyógyszeres kezelés után negatív lett) K2210 Nyelőcsőfekékly K4490 Rekeszsérv, kizáród.vagy üszk.nélkül K2950 Idült gastritis k.m.n. A későbbi papírjaimon már ez szerepel: K2100 Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel K 2210 Nyelőcsőfekékly K4490 Rekeszsérv, kizáród.vagy üszk.nélkül K 2980 Duodenitis Kérem szépen, legyen szíves nekem tanácsot adni, mit lépjek a gyógyulásom érdekében? Bármilyen tanácsát nagyon szívesen fogadnám! Előre is köszönöm szépen a segítségét! Tisztelettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Anita!

        Ha az egy éven át szedett dupla dózisú savcsökkentő terápia nem használt, akkor kijelenthető, hogy panaszait nem savtúltengéssel járó kórkép okozhatja, így a meglévő diagnózisokat szükséges felülvizsgálani. Az ismételt tükrözés sem valószínű, hogy továbbsegít a probléma megoldásában. Ha a meglévő vizsgálatok szervi eltérést nem mutatnak, funkcionalis betegség (felhasi dyspepsia) állhat panaszai mögött. Ennek megoldása az életmód egészségesebbé tétele, a rendszeres étkezés, a stressz megfelelő kezelése. (a gombócérzés és az idegeskedésre jelentkező gyomorgörcs is a stressz szerepére utal).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 16:30:11; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: