• Nem akar helyrejönni?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő,DoktorÚr!Kisfiam másfél éves,8 hónapos kora óta állandó hasmenéssel küzdünk.Volt egy e-coli fertőzése,és azóta nem jön helyre a bélrendszere,már anyatejet is vettem.Okos,értelmes,mozgékony,eleven,izmos kisfiu,3250 grammal született,jelenleg 10400 gramm.vékony testalkatu,de mi,a szülei is ilyenek vagyunk.Gasztro rendelésre rendszeresen járunk,minden allergiavizsgálat negatív,mégis vannak hetek,amikor nagyon hígat kakil naponta 10-12 szer.mindig vigyáznom kell,nehogy kiszáradjon.Probiotikumot folyamatosan kap,már mindenféle orvosnál voltunk,senki sem találja a megoldást.Édesanyám elmondása alapján ugyanilyen voltam,mindenre hasmenéssel reagáltam,s ez mai napig igy van,bár emellett egészséges vagyok.Homeopátiás orvosnál is voltunk,sajnos nem segített az alkati szer sem.Tejmentesen étkezikGyermekorvosunk szerint 3 éves korára kinőheti....mit tehetnék még,Ön mire gondol?Mi lehet a gond?talán fogzás,na de ennyi széklettel?Tanácstalan vagyok.Köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Anyuka!

        Ez olyan kérdés, amit nem lehet egy e-mail válasszal megoldani.
        Súlygörbe kellene a fejlődés pontosabb megítélésére. Ha fertőzése volt, a bélflórával lehet probléma a probiotikum ellenére. Kellene székletből bélflóra és Clostridium difficile vizsgálat. Citomegalovírus fertőzés is tud ilyet csinálni.
        Diszacharidáz malabsorptio is szóbajön, emellett a túlzott folyadékbevitel is (nem tudom mennyi folyadékot kap). Coeliakai (lisztérzékenység) antitesteket néztek?
        Azt gondolom további gasztroenterologiai vizsgálat szükséges.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Nemes Éva, gyermekgyógyász-gasztroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-29 14:30:28; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: