• Epehólyag gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        22 éves vagyok, és az elmúlt időszakban, mintegy 7 kg-ot fogytam! Sokszor volt hányingerem, és hánytam is jónéhányszor. Fájdalmat a gyormor tájékán éreztem általában! A héten ultrahangos vizsgálaton megállapították, hogy epehólyag gyulladásom van, de igazából lázam, meg erős görcsös fájdalmam nem volt!

        Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kezelési módok vannak erre a betegségre? Mert olvastam a műtéti beavatkozás lehetőségét is!

        Válaszát megköszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a epehólyaggyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Először is tisztázni kell, hogy tényleg ez-e a fennálló betegség. Erre a legjobb módszer a laborvizsgálat, amennyiben a gyulladásos paraméterek (CRP, Fvs-szám) illetve az epeuti enzimértékek nem emelkedettek és epekövességet nem írt le az ultrahang vizsgálat, akkor az epehólyag-gyulladás valószínűtlen. Panaszai hátterében gyomorhurut, gyomor- vagy nyombélfekély is állhat, melyet endoszkópos vizsgálattal lehet igazolni.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 10:06:54; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: