• Helicobacter, gyomortükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.úr.28 éves vagyok és három hete gyomor tükrözésem volt.Eredmény:mikroszkóposan HE festés után antrum nyálkahártya részlet figyelhető meg.A tunica propriaban intenziv,diffúz limphocytás,plasmasejtes,granulocytás beszűrődés van.A felszini hám kis gócokban destruálodott,a mirigyekben cryptitis látható.A felszinen ill. a mirigyekben Helicobacter pylori morphologiájú pálcák vannak.Diagnózis:Nagyfokúidült és aktivitást is mutató antrum gastritis,Helicobacter pylori pozitivitással.BNO:Heveny vérzéses gastritis .SNOMED:Gyomor,k.m.n,acut és chronicus gyulladás,NOS.A kérdésem az lenne,hogy a leirtak mit jelentenek?Pantacidot,amoxacillin-B-t és fromilid uno -t irt fel a doktor úr.Köszönettel Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a helicobacter pylori témában

        Kedves Emese!

        A leírtak azt jelentik, hogy jelentős acut gyomorhurutja van, melyet részben a Helicobacter pylori fertőzés okoz. A rendelt terápia részben a bacterium kiirtását, részben a gyomorhurut gyógyítását célozza.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus



        Kérdés: 2009-05-21 09:10:06; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: