• Haspuffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktorúr!

        Az elmúlt időben kb. 3 hete puffadok, és híg a székletem. Nem nevezném tipikus hasmenésnek, mert rendszeres időközönként kell wc-re mennem, de akkor rendszerint híg. A testsúlyom 74 kg volt, ebből adtam le 2 kg-ot, de az étvágyam nagyon jó. Fáradságot nem érzek és lázam sincs. Először a kávéfogyasztási szokásaimon kezdtem el változtatni, mert rendszerint 6-8 kávét fogyasztottam el naponta, hajtósabb napokon ettől is többet. Jellemzően reggel 6 órától, sokszor este 10-ig is dolgoztam, és a munkám sem nevezhető nyugodtnak. Azért vagyok kicsit megijedve, mert már 10 éve így dolgozom, de még nem tapasztaltam hasonló tüneteket igaz, nem is ittam ennyi kávét. A kérdésem az, hogy keressek-e föl szakorvost a tüneteimmel?

        Tisztelettel,

        Fejes Zoltán

        Vác

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Kedves Zoltán!

        Panaszát okozhatja lezajlott gyomor-bélhurut (akár vírusos, akár bakteriális), mely tulajdonképpen spontán gyógyul, de felboríthatja a normál bélflóra egyensúlyát. A túlzott kávéfogyasztás pedig súlyosbíthatja a panaszokat. Javaslom, mérsékelje a kávéfogyasztást, egyen gyakran, nyugodtan, keveset, mozogjon rendszeresen és tartson probiotikum kúrát (Lactív, Normaflore). Ha a bélflóra egyensúlya helyreáll, panaszainak is meg kell szűnnie.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 17:35:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó