• Ételallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A férjem nagyon sovány pedig rendesen eszik és nem tud hízni. Sok féle vitamint kipróbált már ( béres csepp, eurovit multivitamin, centrum) és semmi hatása, de étvágya van. Én már arra gondoltam, hogy valamilyen ételallergiája van, amitől nem hízik. kérdésem az lenne, hogy van-e alapja az aggodalmamnak és hogy hova fordulhatnánk a problémával? Rossz rá nézni annyira sovány.

        Előre is köszönöm válaszát!

        Üdvözlettel:  Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a soványság témában

        Kedves Judit!

        Az ételallergia nem fetétlenül jár soványsággal, különböző hasi illetve bőrtünetekkel viszont igen, így azt gondolom, ételallergiája nincs a férjének. Felszívódási zavara lehetne, mert ez testsúlyvesztéssel jár, de általában hasmenés is kíséri. Elképzelhető, hogy alkatilag gyorsabb az anyagcseréje és több energiát éget el, mint az átlagos, így a bevitt kalóriát fel is használja. Javaslom étkezzen bőven, gazdagon, folytassa a vitamin- és ásványianyag-bevitelt. A rendszeres testmozgás az izomtömeg növelésével segíti a súlynövekedést is (meg persze egészséges).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 17:25:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: