• Vérkép elemzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        A következő lenne a kérdésem:

        A barátom volt egy általános vérvételen melynek az eredménye a háziorvos szerint jó.De mégis mit jelentenek a csillaggal jelölt értékek (azt hallottam ami csillaggal jelölt az nem jó)

        29 éves férfi 95 kg.

        Csillaggal jelölt eredmény:N 051 haemoglobin * 10.40 mmol/l

                                              N 071 basophil * 1.9%

                                              N 084  T.bilirubin * 27.3 umol/l

                                              N 168 D.Bilirubin * 5.0 umol/l

                                              N 090 Triglicerid * 2.22 mmol/l  enyhén lip. savó

        Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező!

        A haemoglobin szintet g/L-ben vagy g/dl-ben szokták megadni (ha az érték 10,4g/dl, az vérszegénységet jelent). Az 1.8% basophil sejt  épp a határérték felső részén van, problémát nem jelent (sok laborban 2%-ig jó az érték). A magasabb T.bilirubin az epefesték magasabb szérumszintjét mutatja. Ha az egyéb entimértékek (GOT, GPT, ALT, AST, AP, GGT) rendben vannak, veleszületett epefesték-ürülési zavar állhat a háttérben (Gilbert-kór), ebben az esetben a májra ártelmas és megterhelő tényezők kerülése a feladat (alkohol, gyógyszerek). A magasabb triglicerid-szint a a vér túl magas zsírtartalmára utal, ez zsír- és cholesterinszegény diéta, jelentősebb testmozgás hatására javulhat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-05-14 15:21:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:25

        Tudjon meg többet: vérkép
      • Kérdések és válaszok a témakörben: