• Májbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő!

        2007.október 15-en megműtöttek epekővel, és levették az epehólyagomat is, de hozzá tenném, hogy már 8 éves koromtól kezdve kínzott az epe, mert már akkor is volt epesaram. A műtétet követően még 2 hónap sem telt el, és ugyan úgy hánytam az epét, és epés hasmenésem is volt, melyek azóta sem múltak el. Másfél hónappal ezelőtt már nagyon fájt az oldalam, és be is lázasodtam, végül elmentem a háziorvoshoz, és továbbküldte vérvételre és hasi últrahangra. Az ultrahangnál minimális májnagyobbodást állapítottak meg. Az első vérvételi eredményemnél a CRP 87.8, és a VVT. süllyedés 34 mm/h. Másnap is vettek vért, akkor a: Trombocyta szám: 452   CRP 54,88  Se aszpartat aminotranszferáz megh. 41 és az Se alanin aminotranszferáz megh. 63. Majd rá 10 napra ismét vettek tőllem vért: Trombocyta szám:517  Vas: 8,5   Se öszbilirubin megh.: 3,6  Se alkalikus foszfát: 202 CRP: 4,21 Albumin: 57,20 Alfa-1 globulinok 3,70  Alfa-2 globulinok 13,80  Se Anti-HBs AT kimutatás 1000 feletti. Voltam izotópos HIDA vizsgálaton, és a vélemény: Kifejezeten elhúzódó transhepaticus, és ennek következtében elhúzódó transpapillarisepepassage. Már hetek óta szedem a gyógyszereket májra, vasra, alergiára, és nógyógyászatilag is gyulladásom van, amire kúpot kaptam, de gyógyszer nem, mert a májam miatt nem adnak. Azóta is fáj az oldalam, hányok, és hasmenésem van, és szeretném tudni, hogy mire számíthatok, meddig tart ez a betegség, gyógyszeres kezelés elég lesz e?

        Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a epebántalmak témában

        Kedves Kérdező!

        Leírása alapján úgy tűnik, nem feltétlenül az epekövesség okozta a műtét előtti panaszait sem. A HIDA vizsgálat alapján veleszületett epeelválasztási zavara lehet. A panaszok enyhítésére  Ursofalk tabletta próbálható meg.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 22:15:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: