• Hangos bélmozgások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő!

        Nagyon kellemetlen problémaként, napi szinten fordúl elő, hogy ebéd után (de csakis ebéd után) 1 vagy másfél órával hangosan el kezd morogni, vékony "visitó" hangokat kiadni a hasam. Aztán be is gázosodnak a belek így sokszor alig várom, hogy hazaérjek a munkából. Teljesen mindegy, hogy mit eszem, attól függetlenül fordul elő annak ellenére, hogy lassan két éve mér, hogy reflux miatt Controllocot és Cerucal szedek. Mit tehetnék, hogy megszünjön ez a problémám, kérem adjon tanácsot!

        WEBBeteg szakértő válasza a bélmozgás témában

        Kedves Kérdező!

        A panasz leírása alapján úgy vélem, az ebéd, mint legjelentősebb étkezés, megterheli az emésztőtraktusát és fokozott bélmozgásokat indukál. Javaslom, ossza ketté a déli étkezést (ha megteheti), az ételt fogyassza lassan, nyugodtan, jól megrágva. Kúraszerűen használt probiotikum is segíthet az emésztés rendebntartásában.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:28:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: