• Rosszul vagyok a zsíros, olajos, tejes ételektől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/No!

        Ket honapja gyomor problemaval kuszkodok. Mivel kulfoldon dolgozok, itt mentem el orvoshoz. Eloszor azt mondta gyuladast kapott a gyomrom valamilyen eteltol, kaptam ra gyogyszert, es dietaznom kellett.( nem ehettem zsirosat, olajosat, tejes dolgokat). Ket-harom het mulva jobban is lettem. Most ujra kezdodott minden problema. Nem tudok enni zsiros, olajos, tejes eteleket, mert ha eszek valami ilyet eros gorcsos fajdalmat erzek a gyomromban, hanyingerem van, raz a hideg. Az mondta a doktor, hogy szuksegem van ultrahangos vizsgalatra, ami meg is tortent, de nem mutatott semmit, azt mondtak minden rendben van. Most vissza kell mennem az ugymond haziorvoshoz, hogy mi is lehet ez valojaban, vagy ha szuksegem lenne valamilyen mas vizsgalatra. De mindenekelott szeretnem kikerni a velemenyet, mit gondol errol, es mi lehet a problema. Remelem tud segiteni ebben. Elore is koszonom! Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A  panaszok alapján én is gyomor-bélhurutnak véleményezném a betegséget. Javaslom, folytassa a diétát, étkezzen gyakran, keveset, nyugodtan, átmenetileg kerülje a tejes dolgokat és az erősen fűszereseket, használjon probiotikus termékeket (a gyógyszertári készítmények megbízhatóbban tartalmazzák a szükséges csíraszámot). Ha ismét panaszmentes, a diétát óvatosan, fokozatosan kell a normál étkezésig felbővíteni.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus



        Kérdés: 2009-04-29 23:13:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: