• Tejcukorérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm doktor Úr/Nő!Kb egy honapja kiderult,hogy ikerlányaim tejcukorérzékenyek és emiatt állandoan hasfájosak voltak.Az egyik kislánynak 2x is megkellett ismételni egy antibiotikumot ami fertozés miatt lett felirva normaflorral,a védettsége 0,2alatt volt.Pár nap mulva kell visszajelezni,hogy hatásos volt -e a laktozszegény étrend és a kura hatása.Őnálla sajnos még mindig észlelunk hasfájást,igaz egy honap alatt elofordult 1-2x véletlenul,hogy tej vagy tejszines készitményt ettek(nem otthon)A széklete sem kielégitő,ált.szorulása van,erős a gyomra.Kilehet nőni a tejcukorérzékenységet?Elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a tejcukorérzékenység témában

        Kedves Kérdező!

        A szerzett tejcukor érzékenység, azaz ami nem születésük óta áll fenn az idő előrehaladtával javulhat. Itt arról van szó, hogy a bél nyálkahártyáját érintő betegség miatt pl. egy vírusos bélhurut miatt a bélnyálkahártya felszínén lévő laktáz enzimek sérülnek. Ez az idő előrehaladtával regenerálódik. Addig kerülni kell a laktóz tartalmú ételeket. Ha a laktóz, azaz a tejcukor érzékenység születés óta fennáll, ami nagyon ritka, akkor az nem nőhető ki, viszont kapható olyan készítmény (Lactase), amit a tejcukor tartalmú ételek mellett elrágcsálva panaszok nem alakulnak ki. Ez a tabletta a laktáz enzimet tartalmazza.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 23:48:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: