• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr, Doktornő!

        Most már harmadik éve küzködök ezzel a problémával, ami időszakonként jelentkezik nálam. Nyálkás széklet, naponta többször, hosszú hónapokig. Voltam már hasi UH-on (semmi) vérvételen. Személy szerint én azzal tudom összefüggésbe hozni, hogy amikor eljön a nyers zöldségek, gyümölcsök időszaka, mintha akkor jönne nálam is ez elő. Lehetséges ilyen allergia?  Fehéres és nagyobb adag nyálka, ami aggasztó, előtte olyan mértékben morgolódik a gyomrom, hogy társaságban gyakran megmosolyognak, ilyenkor elütöm egy viccel, de én ezt utálom. Evés után szinte pár perc és már rohannom is kell a wc-re és akkor "kirobban" belőlem ez a valami. Mi lehet ez? Pont azt ne egyek, ami egészséges? De ha nem eszek, akkor sem múlik el, mert már azt is próbáltam. előre is köszönöm a válaszát!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a ételallergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Hasonló tüneteket válthat ki ételallergia ( a 8 leggyakoribb allergén a rák, a tojás, a hal, a tej, a dió, a szója, a mogyoró és a gabona). Az utóbbi időben számos keresztallergiát mutattak ki a pollenekkel is (léguti allergének). Az allergia ételnapló vezetésével, a gyanús ételek kihagyásával illetve vérvétellel igazolható. Nyákos székletet okozhat még nagyobb vastagbél-polyp, de akár irritábilis bél szindróma is ( szervi eltését nem tudunk igazolni a betegség hátterében, a bél beidegzésének fokozott érzékenyésge, a motilitás felgyorsulása okozhatja). Ha az eddigi panaszok mellett riasztó tünetek jelentkeznek (vérzés, fogyás, éjszakai nyugalmat megzavaró tünetek) mindenképp további kivizsgálás javasolt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 19:34:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: