• Véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Az lenne a kérdésem, hogy a paradicsom vagy a vörösboros kóla pirosra színezheti-e a székletet?

        Tegnap ugyanis kis mennyiségű, piros színű (véres?) hasmenéses székletem volt, miután előtte paradicsomot és vörösboros kólát is fogyasztottam. Azóta fáj a gyomrom, és még 2-3 alkalommal volt hasmenéses, de már nem pirosas székletem. Ilyen eset kb. 10 nappal ezelőtt is előfordult, akkor is paradicsom fogyasztása után, és akkor is egy alkalommal volt nagyon híg, piros székletem, utána "normális" hasmenéses székletem.

        Jelenthet ez valami komoly betegséget? Mit tanácsol?

        Szíves válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nagy mennyiségű vörösbor inkább feketére szinezi a székletet, pirosra nem. A paradicsomhéj megjelenhet a székletben, de ez darabokban, a normális széklettel keveredve. Ha egyértelműen vörös a széklet illetve véralvadékos, mindenképp kivizsgálás szükséges (vérkép, végbéltükrözés, széklet-vér vizsgálat).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 20:43:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: