• Székelési inger!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Panaszom,hogy régen sokat fogyókúráztam és hashajtó kúpot is használtam.

        Ez miatt nincs ingerem,csak felfujódom .Voltam5évvel ezelött tükrözésen,negatív lett.Nem tudok hashajtó kúp nélkül.

        Szeretném tudni,hogy van erre valami megoldás?

        Köszönöm.

        Detti

        WEBBeteg szakértő válasza a székelési inger témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos a folyamatos kúphasználat a normális székelési ingert előidéző reflexeket ezek szerint kioltotta. Megoldás az lehet a problémára, ha más módszerrel sikerülne a széklet rendezése 
         székletlágyítók, bő folyadék- és rostfogyasztás, sós hashajtók használata)Ameddig a kúpot használnia kell, addig nem várható a normális székelési inger visszatérte.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 21:21:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: