• Gyomor probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő!

        Problémám már jó ideje fennáll. Azzal indult jó pár évvel ezelőtt, hogy a bal bordáim alatt időközönként fájt a gyomrom. Ilyenkor, ha az oldalamra feküdtem, egy idő után megszűnt. Később gyomortükrözésen is voltam, enyhe refluxot állapítottak meg, melyre Lamsoptol-t kaptam, melyet nem tudtam szedni, mert folyton gázképződést eredményezett, nagyon kellemetlen volt. A problémám kb. egy jó fél évvel ezelőtt hatalmasodott el. Ételtől függetlenül (tehát nem tudom megállapítani mitől, mivel egyszer az adott étel nem okoz problémát, máskor ua. okoz) nem is puffadásos panaszaim vannak, hanem inkább fokozott gázképződés, szellentés. Nagyon kellemetlenül érint. Főleg estefelé, lefekvéskor, és reggel ébredéskor. (Ez már eléggé visszahúzódóvá tett a párkapcsolat terén is). Nem napi szinten van székletem, múltkor pl. gyálkás is volt. Ezen kívül úgy érzem, egy-egy székeléskor nem megfelelő mennyiségű széklet távozik, illetve többször ürítek egy nap, ami nem hasmenés, de van úgy, hogy 2-3 naponta csak normális mértékben. Érzem, hogy valami nem stimmel az emésztésemmel. Próbáltam articsóka drazsét szedni, ami eleinte úgy tűnt használt, különféle puffadásgátló gyógyszereket...hiába. Most Salvus vízzel próbálkozom. Ön szerint mi lehet a problémám?????És mi a megoldás? Segítségét, válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a emsztési zavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait emésztési zavar okozhatja, a meg nem emésztett tápanyagokat a vastagbélben a bélbaktériumok gázképződés mellett bontják. Segíthet a tüneteket az étkezések mellé szedett hasnyálmirigy-enzim pótlás (Pankreoflat, Mezym Forte) illetve a bélflóra rendbetételére probiotikumok rendszeres használata (Lactív, Normaflore). Emellett a rendszeres testmozgás elengedhetetlen a normális bélmotilitás fenntartásához.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 09:48:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: