• Candida és gyomor, ízületi probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő/doktor úr!Már évek óta nőgyógyászati gyomor és izületi problémáim vannak pedig csak 22 éves vagyok.egy hónapja candidát állapított meg a nőgyógyászom.Kaptam kúpokat gyógyszereket és elkezdtem diétázni de csak zöldségen és vizen nem tudok meglenni mert rosszul vagyok és állandóan éhes.se gyümolcs se köret csak csirke hús hal zöldség tojás és víz.már rosszul vagyok mikor ennem kell ezekből nem merek kenyeret felvágottat és gyümölcsöt enni az édességrőlés a cukorról lemondtam és eddig még mindenről de már nagyon roszul vagyok nem tudom meddig kell ezt csinálnom és ehetnék olyan dolgokat ami kicsit táplálóbb persze odafigyelve és nem annyit mint eddig.szeretnék egy égszséges étrendet ami nem hoza vissza a gombát de kicsit laktatóbb és finomabb.használok grapefruit olajat is napi 3szor nem tudom mit próbálhatnék még ki most jobban érzem magam de nem tudom meddig.sajnos az immunrendszerem is gyenge mindig beteg vagyok

        WEBBeteg szakértő válasza a candida témában

        Tisztelt Kérdező!

        A magam részéről a szénhidrátok teljes megvonásával nem értek egyet. A Candica csak akkor szaporodhat el, ha a természetes flóra megsérül, így a kezelését is úgytarom helyesnek, ha az immunrendszert erősítjük, a bélflórát, a nyálkahártyák természetes flóráját állítjuk helyre (probiotikumokkal, megfelelő testápoló szerekkel). Ehhez megfelelő tápanyag-, vitamin- és nyomelem-bevitelre  van szükség, a megfelelő testmozgás, edzettségi állapot elérése mellett. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 09:11:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: