• Gyomor ill. bélpanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Nő !

        10 napja volt egy iszonyú nagy éjszakai gyomor ill. bélmozgásom.Semmi különlegeset nem ettem csak a szokásosat. Bevettem egy Neo Bilagotot és pár óra múlva nagy hasmenésem és egy hányásom volt. Kb. 2 napig csak ittam majd szép lassan elkezdtem enni. Úgy éreztem hogy helyreállt minden.Ez kb. 4. 5. nap volt ezután az eset után. De az 5. nap estélyén olyan hányinger és hőhullámérzetem volt mint akinél nincs minden rendben. Szokatlan volt mivel vagy 20 éve semmi betegségem nem volt.Felkerestem a háziorvost. Azt mondta hogy bekaptam egy vírust, ami megtámadta a gyomrom ill. a bélrendszerem.Felírt Cerucal és Buscopan tablettát.Elkezdtem szedni a Cerucal tablettát, de nem volt jobb. Kb 5. napja iszom egy kevés rostos itallal a Normaflore-t. a közérzetem javult viszont enni nem tudok semmit,mert rögtön nagy gyomor ill. bélmozgás, valamint hőhullám, hányinger lép fel.98 kg nem elhízott ember vagyok, de a 10. nap elteltével már csak 90 kg.

        Szeretnék segítséget kérni mit igyak, esetleg mit próbáljak meg enni vagy mit csináljak, mivel egészítsem ki a Normaflore-t? /milyen gyümölcsök,joghurt .../

        Segítségét előre is köszönöm.

        Tisztelettel  Budai Zsolt.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorhurut témában

        Tisztelt Kérdező!

        Háziorvosával egyet értve, tényleg gyomor-bélhurutja zajlott. hasonló fertőzések után nem ritka az irrtábilis bél szindróma előfordulása (hasfájás, fokozott bélmozgások, hasmenés). Javaslom a diéta nagyon óvatos, fokozatos bővítését (először csak keksz-tea pár napig, majd jöhet a főtt krumpli-rizs, később a natúr húsok is), a probiotikum további szedése mellett. Még így utólag is érdemes lehet széklet-tenyésztés elküldése, mert vannak kórokozók, amelyeknél többszöri betegség-fellángolás várható.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 22:12:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: