• Lisztérzékeny, de a panaszok ismét jelentkeznek...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        40 éves leszek idén. Néhány éve gyomorproblémákkal élek. Novemberben a gyomortükrözésen lisztérzékenységet és refluxot állapítottak meg nálam. Azóta szigorúan betartva diétázom. Eleinte örültem, mert a tüneteim gyakorlatilag megszűntek. Aztán a korábbi hirtelen gyomorgörcsök, majd hasmenések (napi 2-3) újra megjelentek. Kezdetben minden hétre jutott egy ilyen nehéz nap. Aztán egy hete minden nap. Diétásnaplót vezetek.Semmiféle összefüggést nem találok az elfogyasztott étel és a rosszulléteim között Hangsúlyozom, a diétát szigorúan betartom. A belgyógyászom magánrendelésén júniusban fogad. Addig mit csináljak, hová forduljak? Nagyon aggódom.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux, lisztérzékenység témában

        Tisztelt Kérdező!

        A panaszok diéta melletti fellobbanása jelezhet ismeretlen gluténforrást, de akár vékonybél-lymphomát is (nyirok eredetű rosszindulatú folyamat). Ilyen esetben javasolt a szerológiai (vérvétel), a biopszia (endoszkópos vizsgálat során vett minta)  megismétlése, és a tumor kizárására hasi CT és enterographia.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 22:15:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: