• Székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körülbelül két hónapja székrekedésem van, csak akkor sikerült elmennem, ha hashajtót veszek be. Sok rostot eszem, sok vizet iszom, egészségesen étkezem, sokmindent kipróbáltam már, de semmi nem hat. Voltam orvosnál. Cerucialt, és Kreont írt fel, és monta hogy egyek korpát, de nem segítettek. A háziorvosom pedig csak a hashajtót javasolta. Sok ideig étkezési zavaraim voltak(anorexia, bulimia) ezt mondtam is az orvosoknak de nem nagyon figyeltek rá, pedig összefügg a székrekedéssel. Rengeted dolgot kipróbáltam de nem segít semmi. Mit lehet tenni?

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A rendszeres, gyakori étkezés, a bő folyadék- és rostfogyasztás alapvető. Emellé szükséges a rendszeres testmozgás is, mert ez segít a bélmozgások fokozódásában. Emelett használhat Laevolac vagy Duphalac szirupot (laktulóz), mely lágyítja a székletet illetve elősegíti a székürítést.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 18:45:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: