• Meg lehet-e gyógyítani a gyomor- és bélgyulladást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy páromnak 14 éves kora óta gyomor- és bélgyulladása van. Mindenféle vizsgálaton volt már, de voltaképpen azt mondták,hogy nem lehet meggyógyítani,csak szinten tartani.Most már 10. éve szedi a gyógyszereket. Lopediumot szedett,most évek óta az Enterobene Ratiopharm-ot szedi. Van olyan nap, hogy 10-15-öt is bevesz, de még így is megy a hasa egész nap. Átlagosan napi 7 szemet szed. Van-e már erre a betegségre valami gyógymód? Mivel lehetne ezt megszüntetni,esetleg az állapotán javítani?Valamit azt szeretném kérdezni még,hogy van egy 17 hónapos kislányunk. Örökölheti ezt a betegséget?Válaszát előre is köszönöm,Angéla

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorgyulladás, bélgyulladás témában

        Kedves Angéla!

        Vannak bizonyos krónikus gyulladásos bélbetegségek, amelyeket valóban nem tudunk meggyógyítani, csak kezelni, tünetmentesen tartani. Azonban a Loperamid és az Enterobene nem része a terápiának. Adekvát vélemény alkotásához mindenképp szükséges  a konkrét diagnózis ismerete. Ha tényleg krónikus gyulladásos bélbetegsége van (Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa?" >Colitis ulcerosa ), akkor rendszeres gasztroenterológiai gondozás szükséges. Ezen kórképek esetében a hajlam örökölhető.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 16:11:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: