• Aranyérműtét utáni gyakori székelés, lábba sugárzó fartőfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadó !

        Ez év február 14.-én műtötték III. fokozatú aranyérre a feleségem. Elakadt vizelete miatt 6 nap múlva katéter felhelyezés 2 napra, utánna hugyuti fertőzést kapott, antibiotikum kezelés, Posterisan forte kenőcs, Guttalax, parafinolaj 2x1 kanál, naponta többszöri ülőfürdő. Ennek ellenére gyógyulás alig észlelhető, naponta ismétlődő (37 fok)hőemelkedések, Gyakori székelési inger (6-7 alkalommal)A műtéti területről a jobb fartőn át a jobb lábba kisugárzó rendszeres fájdalmai vannak, mik a délutáni órákra csökkennek. Általában délután enyhül, estére-éjszakára már tünetminimalizált. jobb lábon (néha a bal is) izomfájdalom.

         Köszönöm előre is szíves válaszát !         Tisztelettel. Révay Zoltán és neje

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyérműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindenképpen javaslom a kezelőorvos ismételt felkeresését és a műtéti terület ismételt megtekintését. A hőemelkedés, a fájdalom gyulladásos reakcióra utalhat, akár végbélnyílás körüli tályog állhat a háttérben. A vizelettenyésztés ismétlése is szükséges lehet, valamint egy végbél-ultrahang-vizsgálat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-20 14:36:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 07:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: