• Izomrángás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Olyan problémám lenne, hogy a hasamban érzek valami izomrángáshoz hasonló dolgot már lassan két hónapja, és nem tudom ezt mire vélni, vajon mitől lehet ez? Utoljára november elején volt sexuális kapcsolatom, akkor megszakitásos módszerrel védekeztünk, és már négy terhességitesztet végeztem, mind negativ lett, menstruációm továbbra is rendszeres, bár az utóbbi két hónapban, két periódus között is volt néhány napos enyhe mensesem. Először terhességre gondoltam, de ennek tényleg semmi jele, csak ezek a rángások a hasamban. 21 éves vagyok, és december eleje óta külfüldön élek, elég nagy változások voltak mostanában az életemben, és elég stresszes is vagyok, lehetséges, hogy ez az oka? Mivel külföldön vagyok, igy orvoshoz elmennem elég körülményes lenne, ezért kérem az Ön segitségét.

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrángás témában

        Kedves Hölgyem!


        Biztosan nem terhességről van szó, ne aggódjon.
        Amit fontos lenne elkülönítenie, hogy a hasfalban érez izomrángást, vagy a has belsejében bélmozgást, görcsöket.
        Előbbi esetben hasonlóan a szem rángásához a stresszesebb időszak lehet az ok, próbáljon meg B vitamin komplexet, magnéziumot, vagy calciumot szedni, nem tudom, melyik, milyen formában kapható abban az országban, ahol Ön tartózkodik, próbálja a patikus segítségét kérni.
        Ha a hasban érez bélgörcsöket, amit esetleg puffadás is kísér, akkor az emésztésével is lehet gond, amit szintén okozhat a stressz is. Valamilyen recept nélkül kapható készítményt, mint pl. itthon az Espumisan, biztosan lehet ott is kapni, ami a puffadást, és görcsöket megszünteti, ezt is megpróbálhatja.
        Ha továbbra is bizonytalan, akkor mégis el lehetne mennie egy körzeti rendelőbe, vagy kórházba egy vizsgálatra.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 10:51:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: