• Belgyógyászat!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        hello!most voltam gastoenterologian azzal a panasszal hogy gyakran van szekelesi ingerem de szekleterm nincs csak barnas valadek jon!ott azt mondtk hogy csinaltassk labort es vigyem el a haziorvosomhoz es ha a labor indokolja csinalnak tukrozest,de most a hazi orvas szabadsagon van ezert fordulok onokhoz.

        labor eredmeny:

        Abszolut eosinophil: 0,56 G/L 0-0,40

                     eosinophil: 8 %   0-5

                     basophil: 2 %  0-1

                    versejt sullyedes: 2mm  3-8

         

        ezek lettek rosszak a laboron.Ez indokolhatja a tukrozest?Vagy semmi komolyat nem jelent?

         

        koszonom a valaszt!

             
         

        Tisztelt Kérdező!

        Véleményem szerint a panasza indokolja a tükrözést, nem a laborlelet. Bár a magas eosinophil szám és % utalhat parazita-fertőzésre (vagy allergiás megbetegedésre). Én mindenképp javasolnék széklettenyésztést (bakter, parazita) és vastagbéltükrözést is.

         

        meg azt szeretnem megkerdezni hogy a tukrozest mennyire tartja fontosnak doktorur?majus elejere van idopontom!raer addig vagy minnel hamarabb tulkene esni rajta?koszonom a valaszt!

        WEBBeteg szakértő válasza a híg széklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy mennyire ér rá a vizsgálat, függ attól, hogy mióta áll fenn a panasz és mennyire aktív. Ha panasza napi rendszerességű, én a minél hamarabbi vizsgálatot javasolnám.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 20:44:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: