• Gyomortükrözés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor úr
        Már lassan egy éve refluxos panaszaim vannak ami főként a stressznek tudható be szerintem.
        Kb két hete el is mentem már a háziorvoshoz és felírt refluxont azóta szedem és panaszaim elmúltak.
        Ő azt mondta szerinte nem kell tükrözés mert még csak 24 éves vagyok és különben is a tükrözés 60%-ban nem mutat semmit.
        Kérdésem az hogy valóban nincs szükség tükrözésre (én nagyon nem szeretném) és szedhetem-e a gyógyszert továbbra is hosszútávon tükrözés nélkül?
        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux, tükrözés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha nincsenek riasztó tünetei (hányás, vérzés, fogyás) illetve egyenesági rokonok között nincs rosszindulatú gyomorbetegségben szenvedő, nem feltétlenül szükséges a tükrözés, főként ha panasza típusos és a kezelésre is jól reagál. A gyógyszert szedheti nyugodtan hosszabb ideig is. Ha panasza ismétlődik, változik, vagy riasztó tünete jelentkezik, akkor viszont mindenképp javasolt a vizsgálat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 20:37:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: