• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr!
        Nem rég jártam egy ultrahang centrumban,azzal a panasszal hogy szeretném megnézetni magamat,mert azt szoktam mostanéban észrevenni magamon higy folyton ugrál,ráng a hasam a ködököm környékén,csak egy pillanat az egész de elégé furcsa.
        Az ultrahangon megállapították,hogy enyhe vastagbélgyulladás,jejunumkacsoknak megfelelően enyhén megvasdagodott nyálkahártyájú bélszakaszok láthatóak,helyenként kevés nyákkal.Ileum nyálkahártyája csak minimálisan vaskosabb.Vastagbél nyálkahártyája a sigmának megfelelően minimálisan vaskosabb.Húgyhólyag nyálkahártyája enyhén vaskosabb,benne nnéhány apró reflexió látható.Douglasban minimális 10 mm átmérőjű folyadékgyüllem látható.Ezek gyulladás következményei lehetnek.Kérdésem az lenne Ön felé,Ön szerint ezt kellene kezeltetni?
        Lombik beültetésemet befolyásolhatják Ön szerint ezek a gyulladások?
        Válaszát előre is köszönöm Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a bélpanaszok témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ultrahang mint képalkotó eljárás felvetheti gyulladás lehetőségét, de ez nem tekinthető igazoltnak, így kezelni sincs értelme. Ha endoszkópos vizsgálat során tényleg gyulladást észlelnek, szövettani mintavétel történik, akkor van létjogosultsága megfelelő terápiának. A köldök környéki bélmozgás-érzés még nem riasztó, ha hasmenése, vérzése, hasi fájdalma nincs. Javaslom, étkezzen rendszeresen, gyakran, nyugodtan, használjon probiotikumokat. Ha panaszai fokozódnak, keresse fel az illetékes gasztroenterológiai szakrendelést.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 13:12:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: