• Zsíros és száraz bőr egyszerre + folyamatos éhségérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Kb. 2 hete tart, hogy az arcomon, a hátamon és a mellem felett a mellkasomon, nagyon zsíros a bőr, látszik, hogy fénylik és nagyon lehet érezni is. Sosem voltam pattanásos, most mégis 24 évesen ezeken a területeken, nagy "bubok" jönnek rám (nincs fehér közepük, csak gyulladtak). Nehezen tűnnek el és inkább csak folyamatosan jön még hozzájuk. Nagyon zavar és az is hogy ennyire zsíros a bőröm. Viszont a mellem alsó részén, a hasam alsó részén, a combomon és az alkaromon pedig hámlik a bőr!! Annyira száraz! Nem sebes, csak tele lesz a ruhám apró fehér bőrdarabkákkal és látszik is ott a bőrömön, ahogy hámlik. Nem váltottam tusfürdőt, babaolajat használok fürdés után. Mosóport és öblítőt sem váltottam. Uszodában, fürdőben nem voltam. Nem értem mitől lehet ez. Fogamzásgátlót is évek óta szedek (Gracialt), furcsállnám ha a hormonjaim közben "megbolondultak" volna. Inkább gondolom valami olyasmi a probléma, hogy nem megfelelő a bőr vízháztartása? Vagy eloszlás? Mert egyik helyen nagyon zsíros, a másikon nagyon száraz. 2 hete tart, semmi különöset nem ettem, csak amit máskor is. Kérem segítsen, mit tegyek? A másik dolog (nem tudom, hogy összefügghet-e a kettő), hogy ugyanúgy kb. 2 hete érzem, hogy hiába eszem (furcsa de sokat eszem, és állandóan kívánom az édességet is), másfél óra múlva már korog a gyomrom. Vékony vagyok, 167cm, és 51 kg, mindig is ilyen alkat voltam. Most meg csak ennék egyfolytában (hízni nem híztam). Olyan furcsa érzés, hogy úgy érzem jóllaktam, és eltelik egy kis idő és korog a gyomrom és olyan éhes vagyok, mintha napok óta nem ettem volna. Kb. 1 éve vizsgálták a szapora szívverésem miatt a pajzsmirigyemet, rendben van a működése. Cukorbeteg nem vagyok. És babát sem várok. Vastagbélgyulladásom 1 éve volt. Mitől van ez a folyamatos éhségérzet és édesség iránti vágy? Sosem vetettem meg a csokit, de most 2óránként  meg tudnék enni egyet. Mostanában az alhasam elég sokat fáj. Nőgyógyásznál voltam, rendben van minden. Allergiavizsgálaton voltam, Candidám nincs. Kérem hogy segítsenek! Mik lehetnek ezek? Mit tegyek, hova forduljak! Köszönöm előre is

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező!

        Kérdésének amásodik részére a válasz:

        Fokozott étvágy testsúlynövekedés nélkül tényleg pajzsmirigy-túlműködés jele lehet (az egy évvel ezelőtti negatív lelet nem jelenti azt, hogy most sincs probléma vele). Javaslom, egyen gyakran, keveset, nem csak gyorsan felszívódó szénhidrátot, hanem magas rost-tartalmú élelmiszereket is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

         

        A bőrpanaszok is pajzsmirigybetegséget jeleznek, forduljon Endokrin Szakrendeléshez.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 23:15:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: