• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz Doktor Úr!

        Motiliumot szedtem a refluxon mellett, de sajnos puffadtam tőle. Most cerucal tablettát szedek, jól érzem magam. Azt hallottam a cerucalról, hogy a központi idegrendszeren keresztűl hat, és hozzá lehet szokni. Szeretném megkérdezni, hogy ez igy van e? És meddig szedhetem folyamatosan?

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Cerucal-nak centralis és perifériás hatása is van, tartós használat esetén a cél-receptorok száma csökkenhet, így a gyógyszer hatása is. Ennek ideje egyénileg különböző. Hosszantartó alkalmazás esetén a prolaktin szérumkoncentrációja megnövekedhet. Nőknél tejelválasztás megindulását és menstruációs zavarokat, férfiaknál mellnövekedést írtak le. A gyógyszer szedésének felfüggesztését követően ezek megszűnnek.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 14:04:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó