• Epereflux és gyomorhurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorur

        38 eves ferfi vagyok.Nem iszok ,nem dohanyzok ,  nem kavezok megis      oktober ota vagyok beteg .Endoskopikus vizsgalatal megalapitotak hogy refluxos betegsegem es gyomorhurutom van.Controloc, motilium es ranitidin gyogyszereket irtak fel.Azota is szedem .Vannak napok amikor jobban vagyok, de sokszor vannak panaszaim,ilyenkor reggelente hanyingerem van es oklendezek van mikor hanyok is.Ilyenkor fajdalmaim is vannak gyomorszajnal ,es ugy erzem,mintha egy goc lenne ott.Mikor igy vagyok meg enni se tudok .Keseru es savanyu a szam ,raz a hideg es nagyon ideges vagyok ,nem tudok aludni .

        Azt szeretnem megtudni ,hogy medig tarthatnak meg ezek a tunetek es medig lehet szedni ezeket a gyogyszereket?Esetleg tudna e mas kezelest javasolni?

        Elore is koszonom valaszat.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux, gyomorhurut témában

        Tisztelt Kérdező!

        Reflux-betegségben a rövid terápia 6 hónapot jelent, így a gyógyszerszedés időtartama gondot nem jelent. Az viszont probléma, hogy nem panaszmentes, pedig a reflux-betegségben adható teljes palettát szedi. Esetleg a Controloc tablettát szedheti naponta 2x (az esti ranitidin helyett). Gyógyulást azonban az életmódi változtatások hozhatnak (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, evés után 1 óráig nem szabad lefeküdni, a stressz megfelelő feldolgozása). Ezen kívül a Salvus-vizes ivókúrával vannak jó tapasztalatok.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-16 17:20:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 15:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: