• Ételallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        Lenne egy kérdésem.Egy ideje furcsa tüneteim vannak.3 hónapja több szénhidrátot fogyasztok,mint azelőtt.Azóta piros kiütések vannak a lábamon és többször van hasmenésem,de csak miután kenyeret vagy valamilyen péksüteményt eszek.Ezek az ételek fogyasztása után néha felpuffad a hasam vagy valamikor görcsöl.Elmentem vele orvoshoz,ahol volt egy vérvétel.Kiderült,hogy vashiányom van és véralvadási zavarom.3 hónap alatt 9 kg-t fogytam (most vagyok 54 kg,172 cm és 17 éves).Az orvos tanácsára elkezdtem egy glutén-mentes diétát.Most csak glutén-mentes kenyeret és puffasztott rizst eszek,meg persze olyan ételeket amikben nincsen liszt.Jelenleg teljesen tünetmentes vagyok,de ahogy eszek valami lisztes dolgot,rögtön visszajön a hasmenés és a haspuffadás.A diéta közben megismételték a vérvételt,amiben a vas tartalmam normális volt.További vizsgálatokra is elküldtek,de ott még nincs meg az eredmény.Sokszor vagyok ingerült és kedvtelen.Lehetséges,hogy lisztérzékeny vagyok?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés, haspuffadás, ételallergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Természetesen lehetséges, a vashiány és a hasi panaszok típusos tünetnek számítanak. Ahogy írta is, meg kell várnunk a szerológiai eredményeket, melyek eldöntik a kérdést.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 10:14:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: