• Lisztérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam 2éves mult.Pár honapja kimutatták nála a tejérzékenységet,és asztmát diagnosztizáltak.A dr-nő lisztérzékenységre is gyanakszik,melynek eredménye 6hét mulva várható.Most 12kg,és egyetlen tünet,hogy a hasán ekcéma szerű foltok vannak.Ha lisztérzékeny lenne jelentkeznie kellene mé valami szembetünő tünetnek is?Ön szerint van rá esély,hogy lisztérzékeny?Ezek a foltok lehetnek tőle vagy inkább a tejallergia miatt van?

        WEBBeteg szakértő válasza a lisztérzékenység témában

        Tisztelt Kérdező!

        A lisztérzékenység járhat bőrtünettel, de ez inkább hólyagos jellegű és a térd-könyök, fartájon jelenik meg. A lisztérzékenység típusos tünete a hasmenés és a felszívódási zavar (növekedésben való visszamaradás). Az észlelt ekcémás bőrtünet inkább a tejérzékenység tünete.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 00:18:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 12:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: