• Hasmenés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő. 5 napja hasmenéssel küszködök.Álltalában étkezés után mindig (híg) széklet van és napjában 3-4 alkalommal.Széntablettát vásároltam de az is csak addig hat mig eszem. Felfázásom volt melyre monural port kaptam.A gogyszert mint utolag kiderült nem étkezés után és nem lefekvés elött vettem be hanem napközben Önhibámon kivül.Összefügghet a hasmenésem azzal, hogy nem jó időben vettem be a gyógyszert?Mennyire komoly a hasmenésem? Vagy más ok lehet?Kérem segítsen.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        5 napos hasmenés nagy valószínűséggel fertőzéses eredetű, esetleg az antibiotikum kezelés eredménye lehet (bár egy dózis esetén kicsi a valószínűsége, a bevétel időpontja pedig szerintem nem befolyásoló tényező). Javaslom, diétázzon (keksz-tea, majd főtt burgonya és rizs, fokozatosan bővítve), fogyasszon probiotikumokat (Lactív, Normaflore), használjon Smecta port (3x1 naponta). Ha panaszai újabb 1 héten belül nem szűnnek keresse fel háziorvosát.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 17:17:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: