• Bélösszenövés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr!

        Édesanyámnak a mai napon vastagbéltükrözése volt (hasi fájdalmak miatt), amit befejezni nem tudtak. Azt mondták a nőgyógyászati műtétei miatt bélösszenövései, vannak.

        A kérdésem az lenne, hogy a későbbiekben mi a teendő? Édesanyám nem szeretne műtétre menni, amíg nem, muszáj. Addig is mire kellene oda figyelni, étkezésre stb.Vagy van valami segítség műtéten kívül?

        Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Tisztelettel.: Gy. Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a bélösszenövés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Különösebb teendő nincs, amíg a hasi fájdalmak nem türhetetlenek. Sajnos minden hasűri beavatkozás későbbiekben összenövések kialakulásával járhat, így az ezek oldását célzó műtét is okozhat később problémákat. Javaslom a gyakori, rendszeres kis étkezést, a puffasztó ételek kerülését (K betűsök:karalábé, karfiol, kel, káposzta), a széklet rendezését, és a megfelelő mennyiségű testmozgást, mely segítheti a bélmozgásokat.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 21:55:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: