• Gyulladás a szájban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő!

        Vízhólyaggyulladásra bactrim gyógyszert kezdtem el szedni szerdán este. Másnap reggel szintén bevettem kettő tablettát, közvetlenül evés után. Rá 20 percre erős görcsök jelentkeztek a belekben, pár percig görcsölt, majd elmúlt...és ez így ment fél óráig, mire hasmenés lett a vége. Ezzel a hasi panaszok megszűntek, de másnap reggelre a nyelv hátsó részén levő szemölcsök megduzzadtak és gyulladtak, a szájüreg falát a nyelvemmel rapancsosnak érzem, a nyelv alatt a nyálkahártya szintén fáj és a légcső alső részén egy pontban nyeléskor fájadalmat érzek. Az ajkam szélső részén herpesznek látszó seb jött ki, és duzzadt. Ezzel egyidőben a nemi szervem külső részén egy égő vörös folt jelentkezett, ami nagyon fáj.

        Lehetséges hogy ez a bactrim gyógyszerre való allergiás reakció vagy valamilyen gyulladást allergiás tünetekkel jelez a szervezetem? Nagyon meg vagyok ijedve...

        Válaszát előre is köszönöm! Angel

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Bactrim nevű gyógyszert nem ismerek (sőt a magyar gyógyszerkönyvben sem találok), így mellékhatás-profilról nyilatkozni nem tudok. Azonban fertőzést követő védekező-rendszeri meggyengülés miatt előjöhet herpes fertőzés a szájon, a szájüregben, akár a nemi szerveken is. Azt javaslom, keressen fel minél hamarabb bőrgyógyszati szakrendelést.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 21:34:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: