• IBS??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr!

        Lassan 3-4 éve különböző panaszaim vannak amiket nem tudtam hová tenni míg valamelyik nap nem olvastam az IBS-ről.Mivel nem vagyok orvos biztos diagnózist nem állíthatok de nagy valószínűséggel mondhatom hogy,én is növelem az IBS betegek taborát.Az én panaszaim is ezek:(alhasi fájdalom,haspuffadás,szelesség,hasmenés váltakozása székrekedéssel,gyakori gyomorégés,fejfájás).Kérdéseim a következőek lennének:Milyen módon tudnám enyhíteni a panaszaimat?,milyen nem vényköteles gyógyszerekkel tehetném ezt?és milyen étrendváltoztatással tudnék újra olyan lenni mint pár évvel ezelött?És még egy ehez kapcsolódó kérdésem volna:Az államon lévő gyógyulni nem akaró gyullad kis csomók és a hajhullásom lehet-e ennek a betegségnek a velejárója?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Tisztelt Kérdező!

        A végéről kezdve: a hajhullást és a bőrgyulladást biztosan nem az IBS okozza, de az könnyen elképzelhető, hogy mindhárom kórállapotnak azonos a kiváltó oka. A bélproblémákat az életmód egészségesebbé tételével szüntetheti meg. Fontos a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezés, a megfelelő mennyiségű testmozgás, a bő folyadék- és rostbevitel, a probiotikumok kúraszerű használata. Ezen kívül a stressz megfelelő feldolgozása segíthat (autogén tréning, jóga, relaxáció).

        Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 22:27:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: