• Haspuffadás, véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Hétfő este vacsora után felpuffadt a hasam, amit a keddi napon láz, hidegrázás követett. A lázam aznap estére elmúlt, azonban nem volt székletem kedd egész nap, felpuffadt telítettség érzésem volt, hányni sem tudtam (ledugtam az ujjam), nem ettem semmit aznap. Este egy kis sós kekszet ettem, nagyon hamar elaludtam. Másnapra a lázam elmúlt, a közérzetem jó lett, azonban enni azóta sem kívánok semmit. Szerda reggel hasmenésem volt (2 óra alatt 7-szer voltam, minimális széklettel), napközben nem kellett kimennem, továbbra is haspuffadásom volt. Sós levest köménymagot ettem, tejet ittam,  hogy az hátha megmozgatja a bélműködésem.Este voltam a körzeti orvosnál, aki tanácstalan volt, és diétázást javasolt. A helyzet mára sem változott észrevehetően, ezért vettem keserűsót, amiból minimálisat (1/3 teáskanál) oldottam fel vízben. Hatása alig érezhető volt, kicsit megindult a belem, de most észleltem, hogy az utolsó alkalommal a WC papír véres volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez Ön szerint minek tudható be?

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Kezdeti panaszait gyomor-bélhurut okozhatta (láz, haspuffadás, hasmenés). Ennek terápiája valóban néhány napos diéta, széklettenyésztés, bő folyadékfogyasztás, probiotikumok használata. A vérzést a hasmenés kiváltotta aranyeresség, esetleg végbélnyálkahártya-berepedés okozhatta. Ez mindenképp további kivizsgálást igényel (proktológiai vagy gasztroenterológiai ambulancián). Addig is a székletrendezés mellett használjon Mastu Forte kúpot, kenőcsöt.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 09:02:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó