• Kő esetleg valami polyp, daganat a labor szerint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő/Úr!

        Laborvizsgálatomnak a következő lett az eredménye:

        Koleszterin össz. meghatározás: 5,4 mmol/l (Ref.ért: 2,8 - 5,2)

        Teljes vaskötő kapacitás: 66,1 mol/l (Ref.ért: 37,6 - 60,9)

        Fehérvérsejtszám: 4,33 G/l (Ref.ért: 4,5 -11,0)

        Vörösvértesztszám: 3,87 T/l (Ref.ért: 4,0 - 5,2 )

        MCV: 96,6 fl (Ref.ért: 82,0 -96,0)

        MCH: 32,3 pg (Ref.ért: 27,0 -32,0)

        Kérdésem azt lenne, hogy mit jelezhetnek az eltérések? Mert azt látom, hogy nem nagy az eltérés, de nem tudom, hogy mit jelent pl: MCV,MCH?!

        Az MCV, MCH, Vaskötő kapacitás minden laborvizsgálatnál eltér.

        Második kérdésem UH-gal kapcsolatos.

        Hasi UH-án a következő leletet kaptam:

        Cholecysta átlagos nagyságú, a cholecysta fala mentén a kp. harmadban egy 6mm és egy 7mm nagyságú echodus képlet látható, hangárnyék nélkül.

        Kérdésem, hogy mit jelent ez? Kő esetleg valami polyp, daganat?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel, Kulcsárné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az epehólyagban leírt eltérés nagy valószínűséggel cholesterol-polypus (ártalmatlan elváltozás), melynek csak ulrahangos követése indokolt. A laboreltérések vas- és esetleges folsav és B12-vitamin hiányra utalnak. Az MVC az átlagos vörösvértest térfogatot jelenti, az MCH az átlagos vérfesték-tartalmat. Mindkettő a vérszegénység okának kiderítésében segíthet. Javaslom, pótolja néhány hónapig a vasat, folsavat és a B12 vitamint, majd ezt követően ismételjék meg a vérvételt.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 19:23:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: