• Gyomortáji panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Ur/No!!!!

        Kb. egy honapja tapasztalom , h a gyomorszajnal gyomaserzes, kisebb-nagyobb fajdalom van.Egy hete viszont azt is ereztem, hogy a levegovetel is nehezebb, nagyon surun, van hogy egymas utan kell asitoznom, vagy melyen levegot vennem, h jol erezzem magam.Ezt apro bofogesek kovettek, ami eddig nem volt jellemzo ram.Ez az asitozas par napja elmult, viszont a kisebb  bofogesek surun vannak, mintha apro buborekok jonnenek fel.Emellett surun van belgazom is, ami szinten ezzel egyutt jelentkezett.Gyomorsavam nincs, vagyis nem jon fel semmi bofogeskor.Enni is mar csak kevesebbet merek, a gyomorszaj fajdalomtol tartva.Legyenek szivesek tanacsot adni, h milyen jellegu a problemam, es hogyha kell, milyen vizsgalatokat vegeztessek el.Valaszukat elore is koszonom.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait átmeneti gyomorhurut, de fekély, fokozott levegőnyelés, emésztési zavar is okozhatja. Legvalószínűbb, hogy fertőzéses gyomorhurutja zajlott, melynek az utóhatásait észleli. Javaslom, étkezzen gyakran, keveset, nyugodtan, lassan. Kerülje az evés, iváás, beszéd közbeni levegőnyelést, tartson könnyű vegyes diétát, (a jelen időszakban aktuális böjt is segíthet). A haspuffadás megszüntetésében a probiotikumok fogyasztása (Lactív, Normaflore), a széklet rendezése lehet megoldás.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-08 22:43:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: