• Honnan tudom hogy Candidám van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszrtelt Dr. Nő/ Úr!

        Szeretnék érdekl

        ődni a candida gombáról, honnan tudhatom hogy én vagyok-e a hordózó, ill. hogy férfiként hol vizsgáltathatom ki magam e téren, honnan lehet azt tudni, hogy mennyire "súlyos" a fertőzés, ha van? És mennyire kell tartani a visszafertőzéstől?                     Válaszát előre iűs köűszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a candida témában

        Tisztelt Kérdező!

        A candida a bélflóra részét képezi, így egy ilyen irányú széklettenyésztésben a megjelenése nem kóros. Akkor okozhat panaszokat, ha a normális bélflóra egyensúlya felborul és a gombatelepek elszaporodnak (tenyésztés során ilyenkor "számos telep" szerepel a leírásban). Azonban véleményem szerint ilyenkor sem a candida kiirtása a cél, hanem a normális bélflóra visszaállítása, mely nem engedi a pathogén (kórokozó) baktériumok és gombák elszaporodását.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 22:35:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: