• Puffadás hasi fájdalommal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 33 éve férfi vagyok.Mostanában bármit eszem felfújódok mintha tele ettem volna magam és ez egésznap elkísér,és az utóbbi időben hirtelen hízásnak indultam de különösen pl a honalj környékén kb 15kg jött fel 3 hónap alatt.Nem eszem többet sőt inkább kevesebbet vissza jelzések szerint is egészségesen étkezek.A jobb és a bal oldai bordaív alatt is van fájdalmam ill. a lapocka alá ívelő fájdalom inkább a jobb oldalon,száraz bőr, neha izom rángás, nehéz légzés szinte folyamatos úgy érzem nem tudok elég levegőt beszívni, a bőröm is öregebbnek néz ki, volt egy enyhe sárga színem jelzések szerint 3 hete de én nem láttam néha zsibbad a nyelvem, böfögök sokszor de csak aprókat.Most volt vérképem minden ok csak egy kis hugy sav 406/umol/l, ASO 231IU/ml egy kis (ezzel nem is foglalkozott a doktórnőm) de ez mindíg is volt a többi eredmény álom szép volt góckutatásom 2 éve semmit nem találtak. Ha tudna valamit ajánlani!

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás, hízás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha 3 hónap alatt 15 kg-ot hízott, biztos, hogy jóval több energiát visz be, mint amennyit a szervezete eléget. A többlet kalóriabevitel, bármennyire is egészséges étkezés keretén belül történik, megterhelő a szervezet számára. A hirtelen súlygyarapodás miatt hormonvizsgálatok indokoltak lehetnek (endokronológián, pajzsmirigy- illetve mellékvesehormonszintek). Panaszainak jelentős része másodlagosan a túlsúly következménye. Javaslom, diétázzon, mozogjon rendszeresen (legalább heti 3x1 órát), egyen gyakran, keveset és mindenképpen csökkentse a testsúlyát.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 20:06:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: