• Tíz éve fáj a gyomrom, nem találnak semmit sem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor No/Ur!

        Gimis korom ota (10 eve) faj a gyomrom havi rendszeresseggel 1-2 napot. Tobbszori gyomortukrozes utan sem lehet tudni, mi bajom. Soha nem talaltak semmilyen rendellenesseget. Talalgattak, hogy talan sok a savam, ne igyak eros, citromos teat (nem iszom), ne kavezzak (soha nem kaveztam), igyak sokat (napi atlag 2-3 litert iszok, nyaron tobbet is), stb. Semelyik gyomorsavlekoto gyogyszer nem enyhiti ilyenkor a panaszaimat. Egyetlen dolog segit, ha ilyenkor akarattal eltavolitom a gyomrom tartalmat (hanyas), ami nagyon kellemetlen, de meg mindig sokkal elviselhetobb, mint a fajdalom. Ilyenkor egy csapasra megszunik minden, viszont ha ujra eszem valamit (lehet az muzli, joghurt, piritos, barmi), akkor elolrol kezdodik az egesz, es ez igy megy par napig. Ha neha ugy erzem eves utan, hogy most talan meguszom, es lefekszek aludni (persze tobb oraval az evest kovetoen, nem kozvetlenul utana), almombol is felkelek a fajdalomra, es kenytelen vagyok elmenni ujra hanyni, mert mas nem segit. Mostanaban kezdtem megfigyelni, hogy nagyjabol egybeesik a menstruacios idoszak kezdetevel, persze lehet, hogy ez pusztan veletlen. Nem tudom, hogy lehet-e valami osszefugges. A szegycsont alatt faj es egy kicsit jobbra is nagyon erzekeny a nyomasra. Regebben stresszes munkahelyem volt, de mar egy eve valtottam, es azota nem nagyon er stressz.

        Koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Leírása alapján a menstruációval járó hormonális változások provokálják a panaszt. Mivel a gyomor is simaizomszerv, ezért a nemi hormonok ugyanúgy befolyásolják működését, mint a méhtevékenységet. Véleményem szerint ezekben az időszakokban igen renyhévé válik a gyomorműködése és az elfogyasztott étel pang a gyomorban. Próbáljon meg Domperidon EP tabletták 3x1 dózisban szedni a panaszos időszakban (ez javítja a gyomor-bél motilitását, fokozza a záróizmok tónusát).

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 22:33:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: