• Savanyú, torokszoritó érzés a szájban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők!

        Azzal a problémával  fordulok önökhöz, hogy kb másfél hete savanyú érzést érzek a számban és olyan mintha a torkomat fogná valami, pontosabban ott, ahol a nyirokcsomók vannak  és néha még azt is érzem, ha valami kis golyószerü valami lenne a torkomban ami nyelés hatására sem múlik el. A savanyú érzés is, mikor az ember citromra gondol vagy citromba harap.Kicsit ideges és nyugtalan is vagyok ezektől. Körül belül 9 éve már volt ilyen problémám az akkori diagnózis gyomorsav problémákra utalt és ezért rendszeresen szedtem a Tisacid gyógyszert amitől rövid időn belül elmúlt.Azóta is volt már sokszor gyomorsavam de ez a folytogató savanyú érzés nem jelentkezett egészen mostanáig, és ugy gondolom most valahogy jobban, erősebben előjön. Körülbelelül másfél hete kezdtem neki annak, hogy egy kicsit leadjak a testsúlyomból, itt arra gondolok, hogy megvontam magamtól a késő-esti étkezéseket, és nap közben sem eszem annyit már.Nemtudom párhuzamba vonható e a fentiekben emlitett problémával,mivel kb ennyi ideje kezdödött a probléma is.Az elmult 2 napban étkezések után ujra bevettem a Tisacid gyógyszert és nem igazán tapasztaltam pozitív eredményt.
        Kérem irják meg, hogy ezek a jelenségek visszavezethetőek e  gyomorsavra, vagy esetleg más is állhat a háttérben.Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát okozhatja a savas gyormortartalom refluxa a nyelőcsőbe, garatba. Ez esetben a testsúly csökkenése segít az állapoton (persze nem 1-2 nap alatt). Ha tényleg reflux okozza a panaszait, javasolt a gyakori, rendszeres kis étkezés, a szénsavas italok, kávé kerülése, fekvéskor a fejvég megemelése. Emellett érdemes  megpróbálni a savcsökkentő terápiát is (legjobb még receptmentes készítmény a Quamatel Mini).

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 18:25:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: