• Természetes módszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur!

        Kiskorom ota ugymond lusta a gyomrom.Erdeklodnek, hogy van-e valamilyen termeszetes mod ennek korrigalasara?Jelnleg Motilium-ot szedek, de kiprobalnek mas modszert is, a gyogyszer kesobbi elhagyasa vegett.Nem tudom, hogy sportolassal, vagy valamilyen mas modon lehet-e ezen segiteni.

         

        Koszonettel:

        Marta

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorműködés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Természetes módon a táplálkozás változtatásával lehet segíteni a dolgon. Első körben ki kell zárni a cukorbetegséget és a pajzsmirigy-alulműködést. A zsíros ételek és a nagy, szilárd falatok sokáig időznek a gyomorban, így a panaszok romlását válthatják ki. Magas rost-tartalmú ételek (brokkoli, káposzta, karalábé) szintén rontják a problémát. A gyakori kis étkezés, illetve az alapos rágás és a gyakori folydékfogyasztás segíthet.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 13:13:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Már egy ideje (kb 3 hónapja) nem volt normális székletem. A nagyon lágy és a hasmenés között ingadozik, napi 4x is előfordul. Vannak napok, amikor viszont nem jelentkezik székelési inger. Ezek a napok álltalában...