• Hasi görcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Panaszaim kb. 1 hete tartanak, a köldököm körüli heves görcsokkel kezdődött, nyomásra a köldököm alatt és jobbra érzékeny, a derekamba sugároztak. Nagyon hasonlítottak szülési fájásokhoz. Lázam nem volt, nem hánytam. Panaszaim étkezésektől fuggetlenek, emésztés, szégklet, vizelettávozás normális, megszokott. Nőgyógyászati kivizsgáláson voltam, ahol kizárták a méhen kívüli terhesség lehetőségét és eltávolították a spirálomat. A tüneteim enyhültek, de nem múltak. Vérképem gyulladást nem mutat /2x végezték/, sebész megvizsgált: ultrahanggal vese, epe, hasnyálmirigy nem mutatott semmit. Lehetséges paraziták ellen tegnap fejeztem be 3 napos VERMOX tabletta-kúrát. Azóta annyit figyeltem meg, hogy ha iszok - legtöbbször vizet, összegúzza a görcs - talán a gyomromat. Érdekes még, hogy estére erősödnek a görcsok, a hátam viszont egész nap fáj. Mi lehet ez? Milyen vizsgálatokra kéne még elmennem? Tanácsait, ötleteit előre is köszönöm, tisztelettel: Georgi

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi görcsök témában

        Tisztelt Kérdező!

        Gyomor-bélhurut okozhatja panaszait, annak ellenére, hogy nincs hasmenése. Az eddigiek mellé néhány napos könnyű diétát, enyhe hashajtást tudnék javasolni. Ha panaszait bélprobléma okozza, az erre  általában javul. Széklettenyésztés szintén indokolt lehet. Hátba sugárzó fájdalmat epe és hasnyálmirigy-probléma , de vesekövesség is okozhat, azonban a negatív ultrahang és labor ezen eltéréseket kizárja.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 19:59:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: