• Torok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm válaszát dr brugós ur még azt az eggyet szeretném kérdezni hogy mi van olyankor a torkomban mikor a meggyespiskótát is ettem és már éreztem hogy nem megy le de nem csak evésnél van hanem hibe hóba valamikor evésnél nincs ott valamikor meg ottvan sok a nyálam??? sok teát iszom. de ha bekapik egy cukrot mentolost mikor ott érzem akkor utánna már nem érzem.....köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelési nehézség témában

        Tisztelt Kérdező!


        Mikor meggyespiskótát eszik, akkor a torkába megy a meggy és valószinű, hogy le is megy, mert ha nem akkor visszafelé megy és ezt jelezte volna. Az jó, ha sok a nyála, mert segíti a meggynyelésben, de máskor sem káros. Ezért csak igyon sok teát, mert az egészséges. A mentoloscukrot meg evés után egye, mert elzsibbasztja a torkát és, ha nem érzi mit nyel abból baj lehet. Vigyázzon a torkára és nézesse meg fül-orr-gégésszel vagy kérjen egy nyeletési vizsgálatot.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-09 21:41:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: